Business Internaţional

Prima reuniune a Consiliului NATO-Rusia după anexarea Crimeei, programată în două săptămâni

Prima reuniune a Consiliului NATO-Rusia după anexarea...

Autor: Raluca Manga

08.04.2016, 17:39 125

"Consiliul NATO-Rusia va dezbate subiectul crizei din Ucraina (...) şi nevoia de a implementa în totalitate Acordul de la Minsk", a anunţat NATO.

"Vom discuta despre activităţi militare, cu un accent special pe transparenţă şi pe reducerea riscului", a mai comunicat Alianţa Nord-Atlantică.

Anunţul făcut vineri de Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, este un semn că ambele părţi ar putea tinde către o îmbunătăţire a relaţiilor, care au fost îngheţate de la anexarea Crimeei de către Rusia, comentează AP.

NATO acuză Moscova că încalcă obligaţiile internaţionale prin anexarea Crimeei şi că susţine o insurgenţă prorusă în estul Ucrainei.

Întâlnirea reprezintă "o continuare a dialogului nostru politic, după cum a fost convenit cu şefii de stat şi de guvern ai ţărilor membre NATO", a spus Jens Stoltenberg. "În acelaşi timp, nu va exista o reluare a cursului normal al afacerilor până când Rusia nu va respecta din nou legislaţia internaţională", a mai spus acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO