Business Internaţional

Prima ţară din lume care interzice schimburile interne de bitcoin

Prima ţară din lume care interzice schimburile interne...

Autor: Dragoş Dinu

23.09.2017, 08:05 2067

China are în plan interzicerea criptomonedei bitcoin, dar şi a altor monede virtuale la nivelul schimburilor interne. Aceasta este noua modificare a chinezilor, după ce, săptămâna trecută, China a respins ofertele iniţiale de criptomonede. Schimbarea va aduce pieţei de monede virtuale din China o lovitură de 150 mld. dolari, potrivit Bloomberg.

Interdicţia se va aplica doar la nivelul tranzacţiilor pe burse, potrivit unor surse familiarizate cu problema, care au cerut să nu fie numite, deoarece informaţia este una privată. Sursele au mai spus că autorităţile nu au în plan oprirea tranzacţiilor din afara sistemului reglementat. Banca centrală a Chinei a spus că nu poate comenta situaţia în acest moment.

Valoarea bitcoin a scăzut, asta după ce revista Caixin a dezvăluit planurile Chinei. Tranzacţiile de bitcoin din China reprezintă 23% din totalul tranzacţiilor mondiale de criptomonede. China este, de asemenea, locuinţa unora dintre cei mai mari „mineri” de bitcoin din lume. Mulţi dintre aceştia folosesc cantităţi mari de energie pentru a sustrage moneda digitală.

Zhou Shuoji, partener fondator al FBG Capital, investitor în criptomonede, a spus că volumul tranzacţiilor s-ar micşora definitiv în această situaţie. „Utilizatorii vechi vor continua să facă investiţii în bitcoin, dar pragul va fi mare pentru cei mai noi dintre utilizatori. Acest lucru va încetini cu siguranţă dezvoltarea criptomonedelor în China”, a mai spus acesta.

În timp ce utilizitorii de criptomonede vor putea să mai tranzacţioneze monede virtuale în China fără schimburi, procesul va deveni probabil mai lent şi va creşte riscul unui credit, au mai spus analiştii.

Este puţin probabil ca situaţia din China să aibă un impact major asupra preţului criptomonedelor pe plan global.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO