Business Internaţional

Prima ţară europeană afectată grav de războiul comercial SUA-Rusia. În curând riscă să rămână fără bani

Prima ţară europeană afectată grav de războiul...

Autor: Bianca Ciocotisan, Mediafax

23.04.2018, 15:10 3588

Preşedintele Statelor Unite a sancţionat zilele trecute 24 de ruşi, inclusiv oligarhi şi oficiali guvernamentali, sub acuzaţia că au participat la atacurile Rusiei împotriva democraţiilor occidentale, potrivit Reuters.

Sancţiunile SUA au lovit interesele de afaceri ale miliardarilor, inclusiv pe cele ale companiei Rusal - cel mai mare producător mondial de aluminiu - care figurează pe lista entităţilor sancţionate, pierzând aproximativ 60% din valoarea sa de la publicarea anunţului.

Fondurile străine au părăsit deja Letonia după ce, zilele trecute, guvernatorul Băncii Naţionale a Letoniei şi membru în boardul Băncii Centrale Europene a fost reţinut, fiind acuzat de corupţie, fapt ce a dus la retragerea investitorilor străini din Letonia, relatează Bloomberg.

Ca reacţie la sancţiunile impuse de SUA, guvernul leton a decis întărirea supravegherii sistemului financiar, iar de la jumătatea lunii februarie depozitele au scăzut cu aproximativ 2,5 miliarde de euro.

Schimbarea atitudinii autorităţilor forţează creditorii străini să examineze noi linii de afaceri şi modele, unii ajungând chiar la decizia de a se muta cu afacerile din Letonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO