Primarul Londrei, Sadiq Khan: Un atac terorist groaznic a vizat londonezi nevinovaţi

19 iun 2017 Autor: Andrei Ionascu

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat luni că "un atac terorist groaznic a vizat londonezi nevinovaţi", după ce o autoutilitară a intrat în pietonii care se aflau în apropierea unei moschei din nordul Londrei, informează site-ul cotidianului The Guardian.

"Poliţia Metropolitană a intervenit în cazul unui atac terorist groaznic asupra oamenilor nevinovaţi aflaţi în Finsbury Park. Gândurile şi rugăciunile mele se îndreaptă către persoanele afectate. Nu cunoaştem încă toate detaliile, dar este în mod cert un atac deliberat asupra londonezilor nevinovaţi, mulţi dintre ei care şi-au încheiat rugăciunile în luna sfântă a Ramadanului. Deşi pare a fi un atac asupra unei anumite comunităţi, este şi un atac asupra tuturor valorilor comune privind toleranţa, libertatea şi respectul, la fel ca în cazul atacurilor de la Manchester, Westminster şi Podul Londrei", a spus Sadiq Khan, prin intermediul contului de Facebook.

Poliţia Metropolitană din Londra a anunţat că un bărbat în vârstă de 48 de ani a fost reţinut în apropiere de Moscheea Finsbury Park, din zona Seven Sisters Road. El este şoferul autoutilitarei şi a fost transportat la spital ca măsură de precauţie.

Potrivit serviciului de ambulanţă, un bărbat a fost descoperit mort la faţa locului, iar opt persoane rănite au fost transportate la spital.

Premierul britanic Theresa May a anunţat că poliţia analizează incidentul rutier drept un "potenţial atac terorist".

 
Cuvinte cheie:
MAREA BRITANIE
, SADIQ KHAN
, TERORISM
, londra
, atac
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide