Business Internaţional

Primarul New Yorkului, Michael Bloomberg, acuză mişcarea Occupy Wall Street că încearcă "să distrugă locuri de muncă"

Primarul New Yorkului, Michael Bloomberg, acuză mişcarea Occupy Wall Street că încearcă "să distrugă locuri de muncă"

Autor: Alexandra Fusoi

09.10.2011, 13:49 391

Primarul oraşului New York, Michael Bloomberg, a afirmat sâmbătă că participanţii la mişcarea Occupy Wall Street vizează sistemul financiar naţional şi "încearcă să distrugă locurile de muncă ale oamenilor" din New York, relatează CNN.

Protestele declanşate la New York şi aflate sâmbătă în cea de-a 22-a zi s-au extins şi în alte oraşe americane, cu un mesaj împotriva corporaţiilor şi a guvernului.

Bloomberg a afirmat că sindicatele - ai căror membri s-au alăturat protestatarilor în ultima săptămână - depind de salarii "care vin din impozite plătite de oamenii pe care încearcă să-i defăimeze".
El a recunoscut însă că rata de şomaj înregistrată la New York este "inacceptabil de mare".

Declaraţiile sale au fost criticate dur de Tyler Combelic, unul dintre purtătorii de cuvânt ai mişcării Occupy Wall Street, care a afirmat că Bloomberg "nu reprezintă cu adevărat toţi locuitorii oraşului".

"Adevărul este că mii şi mii dintre noi suntem pe stradă, iar el nu recunoaşte că suntem o mişcare", a spus Combelic. "Trebuie să fim auziţi de politicienii din New York", a adăugat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO