Business Internaţional

Primele imagini după explozia din Oslo de la sediul Guvernului - VIDEO

Primele imagini după explozia din Oslo de la sediul Guvernului - VIDEO

Autor: Mediafax

28.07.2011, 17:07 540

Primele imagini după explozia din Oslo, care a afectat sediulGuvernului şi mai multe clădiri din zonă, au fost făcute publice peinternet. Filmul realizat cu un telefon mobil imediat după explozia dincentrul capitalei norvegiene au apărut pe site-ulliveleak.com, potrivitMediafax.

Anders Behring Breivik, care a recunoscut că este autoruldublului atac din Norvegia, nu va putea fi inculpat şi adus în faţajustuţiei înainte de 2012, a anunţat joi procurorul regal.

"Sperăm să putem organiza un proces anul viitor", a declaratprocurorul Tor Aksel Busch, cea mai înaltă autoritate din cadrulParchetului din Norvegia, pentru postul public de radio NRK.

"Inculparea nu va fi pregătită înainte de sfârşitul anului, iaracesta este punctul de plecare", a declarat el.

Anders Behring Breivik este deţinut într-un fost lagăr deconcentrare nazist, unde prizonierii au fost torturaţi şi executaţide Gestapo. Autorul atacurilor este ţinut în izolare, pentru a nuse sinucide, într-o celulă de la această închisoare, redenumităIla, situată la 11 kilometri de Oslo.


Anchetatorii norvegieni sunt derutaţi de personalitatea "malefică"a lui Anders Behring Breivik, care a mărturisit masacrul de vineri,dar care trăieşte în lumea sa proprie, potrivit unui interviuacordat de directoarea serviciului de informaţii norvegian.


Este o persoană "absolut malefică (...), foarte calculată, foarterece şi foarte inteligentă", a declarat Janne Kristiansen,directoarea Serviciului de Securitate al Poliţiei (PST).


"El a pregătit asta de mult timp", a subliniat Kristiansen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO