Primul bancomat Bitcoin din SUA va fi inaugurat până la finalul lunii

18 feb 2014 Autor: Octavian Calei

Robocoin a anunţat marţi că primul bancomat bitcoin din SUA, care va permite utilizatorilor să cumpere sau să vândă moneda virtuală, va fi operaţional până la sfârşitul lunii, scrie Thomson Reuters.  

Robocoin a anunţat marţi că primul bancomat bitcoin din SUA, care va permite utilizatorilor să cumpere sau să vândă moneda virtuală, va fi operaţional până la sfârşitul lunii, scrie Thomson Reuters.

Chioşcurile vor fi instalate în Seattle şi Austin, Texas. Acestea arată similar unui ATM însă au în plus scannere pentru a recunoaşte acte de identificare precum un permis auto sau un paşaport.

Bancomatele vor permite schimbul de monezi virtuale bitcoin în cash sau introducerea de bani pentru a cumpăra bitcoin prin transferul fondurilor din sau într-un portofel virtual de pe smartphone.

Moneda bitcoin a fost lansată în 2008 şi este tranzacţionată prin reţeaua globală de computere. Bitcoin nu este susţinută de nicio companie sau guvern şi nu are niciun activ în spatele ei, însă emiterea ei este strict controlată, într-un mod asemănător practicat de către băncile centrale.

Compania Robocoin, cu sediul în Las Vegas, a montat primul ATM bitcoin în Vancouver toamna trecută şi va începe să opereze unul şi în Calgary, Alberta în februarie. Robocoin intenţionează să instaleze bancomate bitcoin şi în Asia şi Europa.

Un bitcoin valorează în prezent în jur de 636 de dolari, însă valoarea monezii a fluctuat mult pe măsură ce vizibilitatea ei a crescut pe plan mondial. În septembrie, un bitcoin era cotat la 150 de dolari, iar în decembrie valoarea ajunsese la aproape 1.000 de dolari.

Multe magazine au început să accepte plata pentru produse şi servicii în moneda virtuală bitcoin.

 
Cuvinte cheie:
atm
, deschidere
, virtual

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide