Business Internaţional

Probabil cel mai longeviv angajat “cu carte de muncă” din lume: un angajat Wall Mart tocmai şi-a sărbătorit vârsta de 103 ani

Probabil cel mai longeviv angajat “cu carte de...

Autor: Alexandra Marcu

28.07.2015, 12:28 7189

Cel mai longeviv angajat al Walmart din Statele Unite ale Americii şi-a aniversat sâmbătă cea de-a 103 a zi de naştere, o petrecere la care au participat 200 de invitaţi, scrie Good Morning America.

Loren Wade lucrează în departamentul de amenajări exterioare şi grădinărit la Walmart de 33 de ani, unde se ocupă cu refacerea stocurilor de produse, oraganizarea lor şi operaţiunile de la casa de marcat.

 “A fost frumos. Mulţi oameni. O petrecere pe cinste. Oamenii care au lucrat cu mine şi care s-au transferat în alte magazine au venit să mă vadă, a fost impresionant. Chiar mi-a plăcut.”, a declarat Wade pentru ABC News.

“Îmi place să fiu înconjurat de oameni. Am fost o persoană activă şi am lucrat în diverse domenii.”, a mai completat sărbătoritul de 103 ani.

Wade crede că secretul longevităţii este chiar faptul că lucrează mereu, nu pierde timpul, nu se plictiseşte stand acasă şi încearcă să facă mereu câte ceva. Tocmai pentru că este motivat să plece la serviciu şi se trezeşte de dimineaţă, Wade este mereu plin de viaţă.

Loren Wade a crescut în Winfield, Kansas şi a stat acolo toată viaţa, primul său loc de muncă l-a avut la 12 ani când smulgea buruienile la o pepinieră din zonă. După ce a terminat liceul, el a început să construiască piese din fier şi aluminiu, iar mai târziu a lucrat la un garaj auto.

Wade a făcut parte din Forţele Aeriene din India şi China timp de 43 de luni, iar când s-a întors, el a lucrat pentru Poşta Americană. Mai târziu, în 1983, a renunţat la locul său de muncă şi a început să lucreze la Walmart.

“Loren este o persoană extraordinară.”, a spus Ron Collins, managerul departamentului unde lucrează Wade, pentru ABC News. “Sunt mândru că lucrez cu el zilnic. Ar face orice pentru tine.”

Este un sentiment pe care îl au toţi cei care îl cunosc pe Wade. Un alt coleg de serviciu l-a caracterizat pe acesta ca fiind “un om minunat”.

La petrecerea de 103 ani, Wade s-a bucurat alături de aproximativ 200 de invitaţi, soţia sa, cei doi fii, fiica şi doi nepoţi, iar sărbătoritul şi-a încântat persoanele dragi cântând la saxofon. În timpul celebrării, el a anunţat că Walmart a donat 125.000 de dolari organizaţiei Friends of the National World War II Memorial.

“Nu merit aşa ceva. Asta e chestia. Nu ştiu, nu sunt ruşinat, dar e ceva nemaipomenit.”, a mai spus Wade.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO