Business Internaţional

Problemele unei pieţe instabile: Într-o săptămână în care milionarii din bitcoin s-au îmbulzit în Manhattan la una dintre cele mai mari conferinţe din industrie, piaţa criptomonedelor scade cu 45 de miliarde de dolari

Problemele unei pieţe instabile: Într-o săptămână...

Autor: Alex Ciutacu

18.05.2018, 21:54 741

În timp ce mii de investitori, orientaţi spre piaţa criptomonedelor, s-au adunat în Manhattan săptămâna aceasta pentru una dintre cele mai mari conferinţe din industrie – Consensus 2018 şi pentru alte evenimente de nişă, mai multe voci din piaţă precum Tom Lee, analist şi cofondator al Fundstrat Global Advisors, au pariat că piaţa criptomonedelor se va bucura de o creştere spectaculoasă săptămâna aceasta, potrivit Bloomberg.

Însă, nici măcar cele trei Lamborghini-uri închiriate de organizatori, petrecerea de peste 1.000 de persoane pe iaht sau concertul rapper-ului american Snoop Dogg nu au putut preveni scăderea pieţei monedelor digitale cu 45 de miliarde de dolari în perioada 11-18 mai, scrie publicaţia americană.

Bitcoin, cea mai populară monedă digitală, a scăzut cu 3,7% săptămâna aceasta, ajungând la 8.117 dolari, potrivit coinmarketcap.com.

Arthur Hayes, directorul executiv al platformei de exchange criptomonede a cărui firmă a închiriat Lamborghini-urile, a prezis că bitcoin va ajunge la 50.000 de dolari până la sfârşitul anului.

„În timp ce Consensus nu a adus o creştere, încrederea noastră în criptomonede s-a întărit în timpul conferinţei”, a transmis Lee astăzi.

Scăderea de săptămâna aceasta nu este una ieşită din comun raportat la standardele pieţei, însă faptul că „Săptămâna Blockchainului” nu a avut un impact pozitiv asupra valorii criptomonedelor, întăreşte unul din argumentele celor care au reţineri cu privire la monedele digitale – majoritatea oamenilor care sunt dispuşi să cumpere criptomonede, deja au făcut-o.

Atât în Statele Unite cât şi la nivel global, discuţiile cu privire la reglementarea pieţei de criptomonede evoluează înspre modalităţi prin care să atraga investitori instituţionali.

Însă, mai mulţi veterani ai Wall Street-ului, precum Warren Buffett, au catalogat-o drept o bulă speculativă.

Scăderile de săptămâna aceasta ar putea fi rezultatul unor aşteptări prea mari pentru impactul Consensus, spune Sunny Lu, CEO al companiei VeChain Tech, care a lansat moneda digitală VEN şi a încheiat parteneriate bazate pe blockchain cu companii precum BMW.

„Calitatea proiectelor prezentate şi a speakerilor nu au fost atât de bune pe cât se aştepta lumea”, spune Lu. „Cred că oamenii au fost dezamăgiţi”.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO