Business Internaţional

Procentul persoanelor adulte din SUA care încă locuiesc cu părinţii este la cel mai mare nivel din ultimii 75 de ani

Procentul persoanelor adulte din SUA care încă locuiesc...

Autor: Răzvan Botea

22.04.2018, 14:10 165

Părinţilor din SUA le este din ce în ce mai greu să scape de copii. Ponderea adulţilor din SUA care încă locuiesc cu părinţii este la cel mai mare nivel al ultimilor 75 de ani, scrie Quartz.

Conform unui studiu recent al Centrului de cercetare Pew, 33% din persoanele între 25 şi 29 de ani locuiau cu părinţii sau bunicii în 2016. Acest procent este de aproape trei ori mai mare decât în 1970.

Ponderea adulţilor cărora le este greu „să părăsească cuibul” a crescut constant în ultimlele decade şi a accelerat puternic după criza finaciară din 2008. Nu există niciun indicator social cum ar fi nivelul de educaţie, sexul, rasa sau regiunea care să fi fost imun la acest trend.

Cercetătorii de la Pew cred că tendinţa tinerilor de a locui cu părinţii este dată de faptul că la vârsta aceasta nu au un job bine plătit şi este mai puţin probabil să fie căsătoriţi, în contrast cu generaţiile precedente.

Se pare că lipsa unui loc de muncă şi a unui partener de viaţă face ca locuitul cu părinţii să fie mult mai atractiv.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO