Business Internaţional

Procuratura din SUA investighează penal directori ai RBS şi JPMorgan Chase

Procuratura din SUA investighează penal directori ai RBS...

Autor: Anca Dumitrescu

18.11.2015, 10:54 200

Oficialii americani încearcă să determine dacă bancherii au ignorat avertismentele unor asociaţi că includ în ofertele de investiţii prea multe ipoteci riscante şi dacă aceste practici pot fi considerate fraude.

Dacă vor fi oficializate, acuzaţiile ar fi printre primele aduse împotriva anumitor angajaţi ai celor mai mari companii de pe Wall Street, în contextul prăbuşirii pieţei imobiliare americane în 2008.

Procurorii analizează o tranzacţie de 2,2 miliarde de dolari din 2007, prin care RBS a scos la vânzare obligaţiuni garantate prin credite ipotecare, precum şi două persoane care au lucrat la un acord asemănător la JPMorgan.

Reprezentanţii JPMorgan, RBS şi cei ai Departamentului de Justiţie au refuzat să comenteze.

JPMorgan a anunţat în această lună că răspunde întrebărilor primite în cadrul unei investigaţii a departamentului penal al Departamentului de Justiţie.

Totodată, procuratura federală din Brooklyn pregăteşte un proces civil împotriva UBS Group care ar putea avea ca rezultat impunerea unor penalizări substanţiale, au declarat unele surse pentru Wall Street Journal.

UBS a primit o citaţie din partea biroului procuraturii Districtului Estic din New York, în 2014, prin care banca a fost solicitată să pună la dispoziţie documente şi informaţii legate de afacerile băncii elveţiene cu instrumente financiare garantate prin ipoteci, în perioada 2005-2007, a anunţat instituţia financiară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO