Business Internaţional

Producătorii de oţel din Uniunea Europeană se pregătesc pentru noua paradigă comercială dintre China şi UE

Producătorii de oţel din Uniunea Europeană se...

Autor: Ştefan Stan

07.11.2016, 16:42 253

Comisia Europeană trebuie să redacteze o nouă lege miercuri care va afecta exporturi din China în valoare de miliarde de euro. Scopul este să ajungă la un tratament egal între China şi UE în schimburile comerciale şi să asigure companiile din Uniunea Europeană, precum ArcelorMittal şi Solarworld că tarifele de import sunt destul de ridicate pentru a-i proteja de competitorii chinezi, scrie Bloomberg.

Pentru China, este o problemă de respect. Pentru unii producători din UE, este vorba despre supravieţuire.

China cere să fie desemnată o economie de piaţă, lucru care ar putea reduce tarifele de import practicate de Uniunea Europeană prin schimbarea modului în care sunt calculate.

Producătorii de panouri solare, de oţel şi alte grupuri industriale europene se luptă să concureze cu rivalii chinezi extrem de agresivi, bazându-se pe tarife menite să oprească vânzarea produselor de import la preţuri de dumping.

În unele cazuri, protecţia pare să funcţioneze. Spre exemplu, ArcelorMittal, principalul producător de oţel din Europa şi Statele Unite, a anunţat la începutul acestui an că preţurile şi-au revenit din regiunile unde măsuri intensive de comerţ au fost introduse, şi compania a raportat cel mai bun profit trimestrial din 2011. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO