Business Internaţional

Producţia industrială a Germaniei a crescut neaşteptat în iulie

Autor: Marius Oncu

07.09.2011, 15:33 391

Producţia industrială a Germaniei a crescut neaşteptat în iulie, susţinută de sectorul bunurilor pentru folosinţă îndelungată, a anunţat Ministerul Economiei de la Berlin, datele oferind speranţe investitorilor că cea mai mare economie europeană ar putea evita recesiunea, transmite Reuters.

Potrivit cifrelor raportate de Ministerul Economiei, producţia industrială a urcat cu 4% în iulie, faţă de luna anterioară. Analiştii consultaţi de Reuters se aşteptau la un avans de numai 0,5%.

"Producţia industrială se află, încă, pe un trend de creştere. Perspectiva este încă pozitivă, în pofida unor riscuri mai ridicate", se arată în comunicatul instituţiei.

Industria prelucrătoare a înregistrat un avans de 4,5% în iulie, faţă de luna anterioară, cu o creştere de 15,4% în sectorul bunurilor de folosinţă îndelungată. În construcţii, producţia a urcat cu 3,2%, iar în sectorul energetic a scăzut cu 1%.

"Producţia merge bine. Evoluţia ne întăreşte opinia că Germania nu va intra în recesiune", a spus Holger Schmieding, analist la Berenberg Bank.

Acesta se aşteaptă, însă, ca ritmul de creştere să încetinească spre sfârşitul trimestrului al treilea şi anticipează chiar un declin uşor al producţiei industriale spre sfârşitul anului .

Economiştii sunt tot mai îngrijoraţi că Germania, care a susţinut creşterea ecnomică la nivelul zonei euro de la sfârşitul crizei financiare, se îndreaptă către o încetinire, în parte din cauza declinului cererii de export.

Creşterea economică a fost de numai 0,1% în trimestrul al doilea, iar comenzile industriale au scăzut peste aşteptări în iulie. Ministrul de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, a declarat, marţi, că se aşteaptă în continuare la o creştere a PIB de 3% în acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO