Business Internaţional

Producţia industrială a Germaniei a crescut sub aşteptări în octombrie. Cea mai puternică economie europeană a intrat cu stângul în ultimul trimestru al anului

Producţia industrială a Germaniei a crescut sub...

Autor: Ştefan Stan

07.12.2016, 10:39 87

Producţia industrială din Germania a crescut mai puţin decât estimau analiştii în octombrie, semnalând că cea mai mare economie europeană a avut un start lent al ultimului trimestru al anului, scrie Bloomberg.

Producţia, ajustată sezonier, a crescut cu 0,3% faţă de luna trecută, când a scăzut cu 1,6% după revizuire, potrivit datelor de la ministerul Economiei din Berlin. Indicatorii, care în general sunt volatile, sunt sub creşterea estimate de economişti anterior de 0,8%. Volumul a crescut cu 1,2% faţă de anul trecut.

După o încetinire în T3, Bundesbank a prezis o expansiune considerabilă în ultimele trei luni ale anului. Având în vedere că încrederea germanilor în business este la maximul ultimilor doi ani, iar perspectivele de creştere la nivel mondial s-au îmbunătăţit, ministrul economiei din Germania a spus că ne putem aştepta la o revenire a creşterii.

Producţia a fost impulsionată de o creştere a construcţiilor cu 1,7% în octombrie, potrivit aceloraşi date. Sectorul de manufactori a crescut cu 0,1%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO