Business Internaţional

Profesor în stare de şoc, după ce a descoperit că pe card i s-au livrat 10 miliarde de dolari

Profesor în satre de şoc, după ce a descoperit că pe card i s-au livrat 10 miliarde de dolari

Autor: Radu Racu

19.01.2012, 11:31 38629

Un profesor indian a trecut prin cel mai mare şoc al vieţii lui când a încercat să scoată de la bancomat cei 200 de dolari pe care îi mai avea pe card şi a văzut că soldul contului afişa suma de 490 de miliarde de rupii (9,8 miliarde de dolari), scrie BBC.

Profesorul Parijat Saha a sunat imediat la bancă şi fondurile au fost blocate. Reprezentanţii creditoruluiSBI,deţinut de stat, al cărui motto este "Operaţiuni bancare sigure", au refuzat să comenteze, dar surse din cadrul instituţiei au precizat că banii, deşi viraţi în cont nu erau "aprobaţi" deci nu ar fi putut fi retraşi de pe card

Salariul lui Sasha, care predă în Bengalul de Vest, este de circa 35.000 de rupii (700 de dolari) pe lună, iar suma pe care a găsit-o pe card este cu doar puţin sub bugetul naţional al educaţiei pentru anul acesta, de 11,5 miliarde de dolari.

"Am sunat un prieten la bancă şi l-am întrebat dacă dau pe afară de bani", glumeşte Sasha.

Citiţi şi

Topul celor mai bune joburi din lume

Un român care vrea să meargă la Harvard i-a uimit pe americani cu cea mai mare notă la testul de admitere la facultate


Subhashish Karmakar, managerul regional al băncii în Balurghat, a refuzat să comenteze. Instituţia financiară cu sediul la Calcutta nu a reuşit încă să afle cum s-a efectuat transferul, au afirmat surse din bancă.


Saha spune că a reuşit ulterior să retragă cei 200 de dolari dar soldul afişează în continuare cele 9,8 miliarde de dolari în cont. "Nu ştiu exact cât o să mai stau cu cifra asta astronomică în cont", se amuză profesorul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO