Business Internaţional

Profit şi vânzări cu mult sub aşteptări pentru McDonald's în trimestrul al doilea

Profit şi vânzări cu mult sub aşteptări pentru...
22.07.2014, 15:57 484
Grupul McDonald's, unul dintre cei mai mari operatori de restaurante fast-food din lume, a înregistrat în cel de-al doilea trimestru al anului o cifră de afaceri de 7,18 miliarde de dolari, în creştere cu doar 1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, un rezultat sub aşteptările analiştilor, conform raportului publicat marţi de companie.
 
În acelaşi interval, McDonald's a înregistrat un profit de 1,38 miliarde dolari, în scădere cu 1% faţă de trimestrul al doilea din anul 2013. Rezultatul este sinonim cu un câştig de 1,40 de dolari pe acţiune, sub prognoza de 1,44 dolari avansată de analişti.
 
Vânzările din SUA au scăzut cu 1,5% faţă de intervalul aprilie - iunie 2013, cu mult peste declinul aşteptat de 0,3%. În Europa, vânzările au înregistrat un declin de 1%. 
 
 
McDonald's operează în România o reţea de 67 de restaurante, la care se vor adăuga alte două unităţi până la finalul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO