Business Internaţional

Profitul anual al Apple a scăzut pentru prima oară în ultimii 15 ani

Profitul anual al Apple a scăzut pentru prima oară în...

Autor: Mediafax

26.10.2016, 14:20 5018

Compania a anunţat că a vândut iPhone-uri, ceasuri, calculatoare Mac şi alte produse în valoare de 215,6 miliarde de dolari anul acesta, până la 24 septembrie, ceea ce reprezintă o scădere cu 8% faţă de vânzările din 2015, de 233,7 miliarde de dolari. Scăderea vânzărilor a avut impact asupra profitului companiei, care a scăzut cu 14%, la 45,7 miliarde de dolari.

Având în vedere primul declin al vânzărilor şi al profiturilor din 2001, analiştii se tem că s-a Apple şi-a atins apogeul, ceea ce înseamnă că aproape toată lumea care vrea şi îşi permite un iPhone sau un alt produs al companiei are deja unul.

Scăderea vânzărilor este cauzată, în principal, de vânzările reduse ale iPhone, cel mai important produs Apple, care reprezintă două treimi din vânzări. Apple a vândut 45,5 milioane de iPhone-uri, cu 5% mai puţin decât în 2015.

În ciuda scăderii vânzărilor şi a profitului, Tim Cook, directorul executiv al Apple, susţine că rezultatele pentru trimestrul al treilea sunt un succes pentru Apple. „Suntem încântaţi de răspunsul clienţilor pentru iPhone 7, iPhone 7 Plus şi a doua serie a ceasurilor Apple”, a declarat acesta.

iPhone, lansat în 2007, a transformat industria de telecom, dar Apple se confruntă acum cu o competiţie intensă din parte Google, care a lansat de curând smartphone-ul Pixel, precum şi a altor rivali care oferă smartphone-uri mult mai ieftine, în pieţe precum cea din China.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO