Profitul celui mai mare producător de oţel al Germaniei scade sub presiunea supracapacităţii

25 nov 2016 Autor: Catalina Apostoiu

ThyssenKrupp, cel mai mare producător de oţel al Germaniei, a raportat un profit net în scădere pe anul fiscal încheiat în septembrie în condiţiile supracapacităţii masive din industrie şi exporturilor ieftine de oţel chinezesc, relatează Deutsche Welle. Profitul net al companiei a scăzut la 296 milioane de euro de la 309 milioane de euro cu un an în urmă.

Vânzările anuale au înregistrat de asemenea o scădere semnificativă, de 8%, până la 39,29 miliarde de euro, în timp ce comenzile au fost cu 9% mai mici. CEO-ul companiei Heinrich Hiesinger a declarat că ţinând cont de volatilitatea de pe pieţele materiilor prime compania trebuie să-şi accelereze eforturile de restructurare a propriului portofoliu în jurul diviziilor mult mai profitabile.

Anunţul vine în fondul continuării procesului de consolidare din industria europeană a oţelului, care se confruntă cu o perioadă prelungită de supracapacitate şi un val de importuri de oţel ieftin din ţări ca China. Pentru anul fiscal 2017, ThyssenKrupp şi-a propus să înregistreze o „îmbunătăţire clară“ a profitului net şi un cash flow „uşor pozitiv“ înainte de fuziuni şI achiziţii. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.11.2016

 
Cuvinte cheie:
oţel
, producator
, Germania
, ThyssenKrupp
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide