Business Internaţional

Profitul transportatorului naval Maersk se scufundă sub presiunea supracapacitaţii şi cererii reduse

Profitul transportatorului naval Maersk se scufundă sub...

Autor: Catalina Apostoiu

02.11.2016, 20:12 1081

Gigantul danez din sectorul transporturilor maritime A.P. Moller-Maersk a raportat un declin cu 43% al profitului pe trimestrul al treilea în condiţiile în care industria de transport este afectată în continuare de supracapacitate, scrie Bloomberg.

Profitul net al companiei a scăzut la 429 milioane de dolari în trimestrul trecut, comparativ cu 755 milioane de dolari în perioada similară a anului trecut, sub media de 501 milioane de dolari a estimărilor analiştilor intervievaţi de Bloomberg.

Acţiunile grupului au scăzut cu până la 9%, cel mai abrupt declin din ultimele patru luni. Numărul prea mare de nave şi creşterea slabă a comerţului au determinat operatorii de containere să se lanseze într-o competiţie dură în ceea ce priveşte ratele oferite clienţilor.

Climatul s-a dovedit letal pentru unii membrii ai industriei, cea mai mare linie de containere din Coreea de Sud, Hanjin Shipping depunând cerere de protecţie împotriva falimentului în august. La începutul acestei săptămâni, trei dintre cei mai mari operatori japonezi de containere au anunţat că intenţionează să-şi combine operaţiunile în încercarea de a reveni pe profit. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO