Business Internaţional

Profiturile băncilor americane au revenit la nivelurile anterioare crizei

Profiturile băncilor americane au revenit la nivelurile anterioare crizei
01.09.2010, 13:05 28

Procesul de însănătoşire a sectorului bancar american aaccelerat în cel de-al doilea trimestru, iar profiturile băncilorau revenit la nivelurile anterioare crizei, datorită, printrealtele, reducerii pierderilor cauzate de credite, potrivitFinancial Times, citat de Mediafax Business.

Performanţele la nivel financiar ascund, însă, un decalajsemnificativ între băncile mari şi rivalii mai mici, care seconfruntă în continuare cu dificultăţi. În al doilea trimestru,numărul băncilor considerate ca prezentând risc de faliment a urcatla maximul ultimilor 17 ani, în condiţiile în care problemeleeconomice au afectat creditorii locali.

Cele peste 7.000 de bănci comerciale supravegheate de FederalDeposit Insurance Corporation (FDIC), agenţia guvernamentală careasigură depozitele constituite la băncile americane, au raportatprofituri totale de 21,6 miliarde de dolari pentru perioadaaprilie-iunie, comparativ cu pierderi de 4,4 miliarde de dolari înurmă cu un an.

Rezultalete, cele mai bune după al treilea trimestru din 2007,subliniază revenirea unui sector care a avut nevoie de ajutoareguvernamentale de miliarde de dolari pentru a supravieţui crizeifinanciare. Citiţi mai mult despre profiturilebăncilor americane pe www.mediafax.biz

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO