Business Internaţional

Propaganda continuă: Ruşii duc războiul de dezinformare la nivelul următor şi dublează bugetul organizaţiei „troli”

Propaganda continuă: Ruşii duc războiul de...

Autor: Alex Ciutacu

22.10.2018, 13:43 394

Controversata fermă de „troli” din St. Petersburg a dus războiul de dezinformare la nivelul următor în 2018, potrivit unor reclamaţii făcute de autorităţile americane împotriva organizaţiei.

Organizaţia pro-Putin şi-a finanţat operaţiunile cu un buget aproape dublu în prima parte a anului 2018 faţă de întreg anul anterior. În perioada ianuarie 2016-iunie 2018, bugetul Agenţiei de Cercetare în Domeniul Internetului a fost de peste 35 de milioane de dolari, potrivit reclamaţiei.

Departamentul de Justiţie american susţine că în 2016 bugetul organizaţiei care duce un război de dezinformare a fost de circa 12 milioane de dolari, în 2017 de circa 12,2 milioane de dolari, iar în primele luni ale anului 2018 de circa 10 milioane de dolari.

Trol este un termen utilizat în cultura internetului ce defineşte o persoană care postează excesiv în scopul de răspândi informaţii neadevărate sau de aeroda credibilitatea unei ţări, companii sau persoane publice.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO