Proprietara companiei L'Oréal, cea mai bogată femeie din lume, a murit în această seară. Cine va ocupa de acum prima poziţie în topul celor mai bogate femei

21 sep 2017 Autori: Mihai Draghici - Mediafax , Ştefan Stan , Mediafax

Liliane Bettencourt, principalul acţionar al companiei de produse cosmetice L'Oréal, a decedat joi, la vârsta de 94 de ani, relatează publicaţiile Le Monde şi Le Figaro.

"În acest moment dureros pentru noi, vreau să reamintesc, în numele familiei noastre, ataşamentul nostru şi fidelitatea pentru compania L'Oréal şi să reiterez întreaga mea încredere în directorul general, Jean-Paul Agon, şi în echipele din întreaga lume", a transmis Françoise Bettencourt Meyers, fiica Lilianei Bettencourt.

Potrivit estimărilor realizate de revista Forbes, Lilliane Bettencourt era cea mai bogată femeie din lume.

Născută pe 21 octombrie 1922 la Paris, Liliane Schueller este unica fiică a lui Eugène Schueller, fondatorul companiei L'Oreal. În anul 1950, Liliane s-a căsătorit cu omul de afaceri André Bettencourt. În anul 1957, Liliane a moştenit compania tatălui său, în care era principalul acţionar.

În anul 2010, Liliane Bettencourt a fost implicată într-un scandal politic din cauza legăturilor cu fostul preşedinte al Franţei Nicolas Sarkozy.

În indicele Bloomberg al miliardarilor, Liliane Bettencourt ocupa locul 15, cu o avere de 42,5 miliarde de dolari. Următoarea femeie pe listă este Alice Walton, membră a celebrei familii de retaileri din SUA. Ea are o avere de 38,3 miliarde de dolari şi trece pe primul loc în topul celor mai bogate femei din lume. 

 
Cuvinte cheie:
FRANŢA
, BETTENCOURT
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide