Business Internaţional

Puternicul preşedinte al Turciei se confruntă cu o rebeliune rară în propriul partid în timp ce economia se degradează

Recep Tayyip Erdogan

Recep Tayyip Erdogan

Autor: Bogdan Cojocaru

23.04.2019, 00:00 487

Preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan se confruntă cu un senm rar de rebeliune în propriul partid, prin care guvernează ţara, în condiţiile în care foşti aliaţi îi atacă leadership-ul după o deteriorare accentuată a economiei şi eşecuri usturătoare în alegerile locale de luna trecută, scrie Bloomberg.

Ahmet Davutoglu, cândva succesorul lui Erdogan la şefia partidului AKP, a spus că formaţiunea „trebuie să înfrunte realitatea scăderii sprijinului public“ din cauza politicilor „arogante“.

Erdogan nu a criticat direct declaraţiile fostului premier deşi acestea au atacat politici ale partidului privind variind de la managementul economiei la îngrădirea libertăţilor de bază.

„Nu ne putem descurca cu actuala criză economică dacă-i negăm existenţa.La rădăcina crizei economice prin care trecem stă o criză de guvernanţă“, a spus Davutoglu, care este încă membru al AKP. 

El a avertizat asupra derapajului faţă de piaţa liberă şi a spus că alianţa electorală a AKP cu ultranaţionaliştii face partidul de guvernare ostaticul unui grup politic mai mic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO