Business Internaţional

Putin: Acuzaţiile privind legăturile lui Manafort cu Rusia sunt inventate de oponenţii lui Trump

Putin: Acuzaţiile privind legăturile lui Manafort cu...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

11.11.2017, 15:25 95

Prezent la summitul organizaţiei pentru Cooperarea Economică Asia-Pacific (APEC), în oraşul vietnamez Da Nang, unde s-a întâlnit şi cu omologul său american, liderul de la Moscova a negat informaţiile potrivit cărora rude ale sale ar fi avut contacte cu oficiali din cadrul Administraţiei Donald Trump.

Paul Manafort, şeful fostei echipei de campanie electorală a lui Donald Trump, şi fostul adjunct al acestuia, Rick Gates, au fost inculpaţi pentru activităţi ilegale în străinătate, inclusiv pentru primire ilegală de fonduri şi conspiraţie împotriva SUA.

Acuzaţiile se referă în principal la activităţile de lobby desfăşurate în baza unui contract cu formaţiunea prorusă Partidul Regiunilor din Ucraina, însă au fost formulate în cadrul investigaţiei privind ingerinţele Rusiei în scrutinul prezidenţial desfăşurat în Statele Unite în 2016.

Preşedintele Donald Trump a evidenţiat, prin Twitter, că faptele care i se reproşează lui Paul Manafort au avut loc cu mulţi ani înainte de a fi membru al echipei de campanie electorală, subliniind că nu au existat deloc contacte ale colaboratorilor săi cu Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO