Business Internaţional

Putin îl laudă şi susţine pe Trump în cadrul Conferinţei anuale de presă

Putin îl laudă şi susţine pe Trump în cadrul...

Autor: Răzvan Botea

17.12.2017, 12:05 120

Vladimir Putin laudă performanţele preşedintelui de la Casa Albă în cadrul unei conferinţe transmisă la nivel naţional. Acesta susţine că Washington-ul este consumat de teorii conspiraţioniste despre spionaj în privinţa implicării ruse în alegerile prezidenţiale din 2016, transmite The Wall Street Journal.

Un eveniment de presă major a avut loc în Rusia joi, 14 decembrie -Conferinţa anuală de Presă. Întrebat despre relaţiile ruso-americane, preşedintele Putin spune că investigaţia  ”a fost inventată de persoanele în opoziţie cu Trump, în vedere caracterizării muncii acestuia ca nelegitimă.”

Această anchetă a fost demarată de Robert Mueller şi a vizat posibila implicare a Rusiei în alegerile prezidenţiale, fiind anchetate nume grele din politica SUA precum fostul consilier al apărării naţionale, Mike Flynn.

Acesta din urmă a admis că oferit informaţii false FBI-ului în legătură cu contactele sale cu Sergey Kislyak, fostul ambasador al Rusiei în SUA, iar acum cooperează cu Mueller în această investigaţie.

În remarcile sale, Putin întinde ”o ramură de măslin” administraţiei Trump. Performanţa recentă a pieţei economice americane ”vorbeşte despre încrederea investitorilor în economia americană, ceea ce înseamnă că aceştia au încredere în ce face preşedintele Trump”, susţine Putin.

Putin îşi exprimă îndoiala în privinţa motivelor investigării contactelor dintre Flynn şi fostul amabasador al Rusiei, spunând ca acestea sunt practici de rutină în diplomaţie.

”Este o practică la nivel mondial ca un reprezentant diplomatic sau chiar membri ai Guvernului să aibă întâlniri cu candidaţii şi cu echipa acestora ... Aceştia vor să înţeleagă strategia candidaţilor dacă vor prelua puterea şi să gasească cea mai bună abordare diplomatică”

Vladimir Putin mai susţine că şi-ar dori să imbunăţească relaţiile ruso-americane în viitor, dar în acest moment acest lucru este împiedicat de respectiva investigaţie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO