Business Internaţional

Putin: Rusia ajută Siria să combată terorismul, dar nu se implică în afacerile interne ale ţării

Putin: Rusia ajută Siria să combată terorismul, dar nu...

Autor: Mihai Draghici

25.01.2016, 17:12 311

"Nu intenţioinăm să ne implicăm în problemele interne din Siria sau din alte ţări" situate în Orientul Mijlociu, a declarat Vladimir Putin într-un discurs rostit la universitatea din oraşul Stavropol, situat în sudul Rusiei.

"În Siria, misiunea noastră este să ajutăm poporul şi administraţia legitimă pentru a distruge teroriştii aflaţi pe teritoriul sirian", a declarat Putin, citat de site-ul agenţiei TASS.

Rusia a lansat raiduri aeriene în Siria în octombrie 2015, pentru a ajuta Administraţia preşedintelui Bashar al-Assad. NATO acuză Rusia că atacă poziţii ale insurgenţilor sirieni, dar Moscova susţine că vizează exclusiv poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic.

Armata rusă a anunţat luni că nu intenţionează să construiască o nouă bază militară în Siria, după ce presa relatase că Moscova ar avea un plan de a instala o unitate militară în zona Qamishli, în apropierea frontierei cu Turcia. Rusia are deja o bază aeriană temporară în Hemeimeem (Latakia) şi o unitate navală permanentă în portul mediteranean Tartus.

Siria se confruntă, de cinci ani, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi.

Moscova este favorabilă menţinerii la putere a regimului Bashar al-Assad, contestat de Statele Unite şi de Uniunea Europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO