Business Internaţional

Putin: Rusia va invada Ucraina dacă Parlamentul nu aproba legea statutului Donbas

Putin: Rusia va invada Ucraina dacă Parlamentul nu...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

18.09.2014, 15:07 2360

Declaraţia a fost făcută de un parlamentar ucrainean joi, potrivit agenţiei cu sediul în vestul Ucrainei.

Poroşenko a venit în Verhovna Rada (Parlamentul ucrainean) să asiste la vot. El le-a spus parlamentarilor, într-o întâlnire cu uşile închise, că Putin l-a sunat şi a ameninţat cu invazia.

Poroşenko i-a informat pe legiuitori că aproximativ 60% din echipamentul militar al Ucrainei a fost distrus şi că ţara nu poate face faţă unui război deschis cu Rusia, a mai declarat parlamentarul.

Preşedintele ucrainean i-a avertizat totodată pe membrii Legislativului că responsabilitatea declanşării unui război cu Rusia le va reveni, în cazul în care nu susţin legea, potrivit aceleiaşi surse.

Numeroşi parlamentari au criticat atât acordarea unui "statut special" regiunii Donbas, cât şi "legalizarea" teroriştilor.

Verhovna Rada a adoptat marţi două legi, privind amnistierea combatanţilor din estul ţării şi acordarea unui "statut special" regiunilor separatiste rusofone Doneţk şi Lugansk.

Aceste texte, prezentate de către preşedintele Petro Poroşenko, erau incluse în acordul de armistiţiu semnat de către Kiev cu rebelii pe 5 septembrie, la Minsk, cu scopul de a pune capăt confruntărilor armate care s-au soldat, potrivit ONU, cu aproape 2.900 de morţi în cele cinci luni de conflict.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO