Business Internaţional

Putin salută drept "curajoasă şi matură" decizia lui Trump de a se întâlni cu Kim Jong Un

Putin salută drept "curajoasă şi matură" decizia lui...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

06.06.2018, 10:35 712

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că decizia omologului său american, Donald Trump, de a se întâlnii cu liderul nord-coreean Kim Jong Un este  "curajoasă şi matură", adăugând că se aşteaptă la un  "rezultat pozitiv", informează agenţia de ştiri Reuters.

"Încă mai sper că această întâlnire - o decizie foarte curajoasă şi matură luată de preşedintele american Donald Trump, de a intra direct în contact cu liderul nord-coreean Kim Jong Un - va avea loc, şi toţi ne aşteptăm la un rezultat", a declarat liderul de la Kremlin, într-un interviu pentru China Media Group.

Vladimir Putin urmează să participe la un summit al Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai, programat să se desfăşoare la finalul acestei săptămâni.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat vinerea trecută că se va întâlni cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, pe date de 12 iunie, deşi în urmă cu o săptămână anulase întrevederea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO