Business Internaţional

Putin: Terorismul internaţional a devenit o provocare la adresa întregii lumi civilizate

Putin: Terorismul internaţional a devenit o provocare la...

Autor: Mediafax

27.07.2016, 15:05 115

"Această sesiune se va concentra asupra luptei împotriva terorismului internaţional care a căpătat o amploare fără precedent şi de fapt a ajuns o provocare la adresa întregii lumi civilizate. Subliniez că sunt necesare acţiuni decisive şi coordonate ale întregii comunităţi internaţionale pentru a contracara eficient această ameninţare şi principalul obiectiv va fi jucat de serviciile de securitate," a declarat preşedintele rus.

Putin a mai adăugat că, în aceste condiţii, serviciile de securitate ar trebui să coopereze mai mult, să intensifice schimbul de experienţă, să utilizeze cele mai avansate metode de prevenire şi contracarare a acţiunilor teroriste, dar şi distribuirea şi promovarea propagandei extremiste.

Alexander Bortnikov, directorul serviciului rus de securitate FSB, a declarat că peste 2.900 de persoane care sunt suspectate că ar fi fost implicate în activităţi teroriste în Irak, Siria şi Afganistan au fost identificate în Rusia, în anul 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO