Business Internaţional

RAEF a vandut hotelul Golden Tulip de la Otopeni, intr-o tranzactie de peste 15 mil. euro

RAEF a vandut hotelul Golden Tulip de la Otopeni, intr-o tranzactie de peste 15 mil. euro

Reprezentantii RAEF spun ca valoarea investitiei in hotel este de 9 mil. euro

18.07.2007, 19:47 59

Compania austriaca de dezvoltare imobiliara Warimpex, care anunta la inceputul acestui an investitii de peste 30 mil. euro pe piata hoteliera romaneasca, a cumparat hotelului de patru stele Golden Tulip Sky Gate, situat in apropierea Aeroportului Otopeni, de la actionarul majoritar Romanian American Enterprise Fund (RAEF) si alte doua firme.
Reprezentantii celor doua companii nu au oferit detalii privind valoarea tranzactiei. Potrivit reprezentantilor de pe piata hoteliera o camera intr-un hotel de patru stele este evaluata la circa 150.000 de euro, astfel ca pentru cele 108 camere ale Golden Tulip Sky Gate, austriecii au platit circa 16 milioane de euro.
"Suntem interesati atat sa achizitionam noi hoteluri, cat si sa dezvoltam unitati de cazare proprii. Cat vom investi depinde insa de oportunitatile pe care le vom avea", a declarat Christoph Salzer, reprezentantul companiei austriece. Reprezentantii Warimpex nu au dorit sa precizeze bugetul estimat pentru achizitii si investitii pe plan local.
Potrivit Registrului Comertului, RAEF detinea la Comtel Focus, compania care administreaza Golden Tulip Sky Gate, un pachet de aproape 57% de actiuni, printre ceilalti actionari fiind si Piram Holding cu o participatie de 25,7% si Mazna Holdings cu 17,4%, ambele companii inregistrate in Israel.
"Am fost in hotel de la constructie si cred ca pana acum am investit circa noua milioane de euro. Am hotarat sa vindem pentru ca acum este un moment prielnic pe piata", a declarat pentru ZF Horia Manda, senior vice president al RAEF.
In luna aprilie a acestui an, hotelul Golden Tulip din Piata Victoriei a fost vandut intr-o tranzactie de 12 milioane de euro unei companii cu investitii pe piata imobiliara din Europa Centrala, Atlas Estates International. Hotelul de trei stele era detinut de BNB Victoria Tower, care este controlata de un grup de investitori israelieni.
Reprezentantii Golden Tulip au spus ca pentru moment nu sunt interesati sa vanda un alt hotel, concentrandu-se asupra deschiderii a trei noi locatii in primavara anului viitor.
"Vom deschide trei noi hoteluri, unul pe langa Brasov, unul la Cluj si inca unul in Bucuresti. Investitia totala se va ridica la circa 33 de milioane de euro", a spus Paul Marasoiu, reprezentantul companiei olandeze Golden Tulip in Bulgaria si Romania.
Warimpex a investit pana in prezent 850 de milioane de euro in 22 de hoteluri, care totalizeaza peste 5.500 de camere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO