Business Internaţional

Răsturnare de situaţie după Brexit: Marea Britanie propune drepturi de rezidenţă pentru imigranţii europeni aflaţi în Marea Britanie. Theresa May: Oferta Marii Britanii pentru cetăţenii UE este foarte corectă şi foarte serioasă

Răsturnare de situaţie după Brexit: Marea Britanie...

Autor: Andrei Ionascu

23.06.2017, 10:47 8927

Liderii europeni au primit cu scepticism oferta făcută joi în cadrul summitului de la Bruxelles, dar Theresa May a dat asigurări că vor fi garantate drepturi de rezidenţă pentru europenii aflaţi în Marea Britanie.

"Aseară am fost încântat să pot anunţa o ofertă foarte corectă şi foarte serioasă pentru cetăţenii UE care trăiesc în Marea Britanie, iar guvernul va prezenta mai multe propuneri detaliate în cursul zilei de luni. Vreau să îi asigur pe toţi cetăţenii UE care sunt în Marea Britanie, care şi-au făcut case în Marea Britanie, că nimeni nu va trebui să plece. Nu vom vedea familii împărţite. Totodată, dorim garanţii similare pentru persoanele britanice care locuiesc în statele Uniunii Europene", a spus May.

Cetăţenii ţărilor Uniunii Europene aflaţi în Marea Britanie de cel puţin cinci ani vor avea drept de obţinere a rezidenţei, în contextul Brexit, a propus premierul britanic Theresa May. Acest statut ar urma să le ofere celor vizaţi acces la servicii medicale, la educaţie şi la alte servicii sociale britanice.

Marea Britanie ar urma să părăsească Uniunea Europeană în martie 2019. În prezent, potrivit estimărilor, în Marea Britanie sunt aproximativ 3,2 milioane de imigranţi din state ale Uniunii Europene, iar peste 1,5 milioane de britanici locuiesc în state membre UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO