Business Internaţional

Ratingul SUA ar putea fi retrogradat, în lipsa acordului privind datoriile - liderul Senatului

Autor: Anca Dumitrescu

15.10.2013, 19:42 107

Fitch şi Moody’s au refuzat să comenteze afirmaţia politicianului american.

Reid a criticat totodată un plan discutat în Camera Reprezentanţilor, menit să ducă la reluarea activităţilor parţial blocate al instituţiilor federale şi la prelungirea plafonului de îndatorare până în luna februarie.

Republicanii majoritari în Camera Reprezentanţilor au anunţat marţi un vot pe un text care prevede creşterea limitei datoriilor până pe 7 februarie şi reluarea activităţilor instituţiilor guvernamentale până pe 15 ianuarie. Proiectul este asemănător cu cel negociat de senatori, dar cu modificări mai profunde ale reformei asigurărilor de sănătate.

Preşedintele Camerei, republicanul John Boehner a declarat însă, după o întâlnire de peste două ore a congresmenilor, că există multe opinii şi nu a fost luată nicio decizie.

Reid a reiterat totodată că în Senat au loc negocieri productive cu liderul republicanilor, Mitch McConnell, având încredere că un acord complet ar putea să aibă loc în această săptămână, la timp pentru evitarea unui default (incapacitate de plată).

Casa Albă a anunţat că preşedintele Barack Obama se va întâlni în cursul zilei de marţi cu liderii democraţi din Camera Reprezentanţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO