Business Internaţional

Război pe faţă: Marea Britanie nu îi prelungeşte viza miliardarului Roman Abramovich, proprietar al clubului Chelsea

sursa foto: Financial Times

Autor: Alex Ciutacu

20.05.2018, 17:35 38887

Marea Britanie nu i-a prelungit viza oligarhului Roman Abramovich, patronul rus al echipei de fotbal Chelsea, după ce a expirat luna trecută, potrivit celor patru surse citate de Financial Times.

Abramovich, al 13-lea cel mai bogat om din Marea Britanie, potrivit Sunday Times, cu o avere de 12,5 miliarde de dolari, a părăsit Marea Britanie după ce viza sa de investitor a expirat şi nu a participat la finala cupei FA pe care Chelsea a câştigat-o cu scorul de 1-0.

În plus, Abramovich nu a depus mărturie săptămâna trecută în disputa legală dintre cei doi oligarhi ruşi, Oleg Deripaska şi Vladimir Potanin.

David Davidovich, un asociat al companiei Millhouse, deţinută de Abramovich, a transmis că oligarhul este în Elveţia, pregătindu-se să fie capul apărării într-un caz separat.

„S-a întâmplat ceva cu viza lui. Nu ştiu exact ce şi nici ei nu ştiu. Sperăm să se rezolve curând”, a transmis un alt investitor rus pentru publicaţia americană.

Autorităţile au refuzat să comenteze. „Nu comentăm situaţiile individuale”, a transmis ministrul securităţii, Ben Wallace.

Roman Abramovich şi-a construit averea în anii 90 din petrol şi gaze şi a devenit proprietarul companiilor care deţin clubul Chelsea în 2003.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO