Business Internaţional

Războiul comercial capătă dimensiune: SUA anunţă tarife vamale pentru importuri chinezeşti în valoare de 200 de miliarde de dolari, ca reacţii la represaliile Chinei

Războiul comercial capătă dimensiune: SUA anunţă...

Autor: Răzvan Botea

11.07.2018, 02:05 173

Administraţia Trump a anunţat că SUA vor impune tarife vamale pentru mai multe bunuri de import din China în valoare de până la 200 de miliarde de dolari, transmite CNBC.

Mişcarea aceasta vine în urma represaliilor din partea Chinei, spun persoane familiare cu situaţia, potrivit The Wall Street Journal.

„Cifra de 200 de miliarde de dolari la care ne uităm este aproape de a fi egală cu valoarea exporturilor acestora  (chinezilor- n.red.)  către noi, a spus o persoană din administraţia prezidenţială de la Casa Albă.

Oficalul a mai spus că administraţia SUA a fost extrem de explicită în privinţa îngrijorărilor despre comerţ, însă China nu a fost receptivă.

Lista noilor produse pentru care se vor impune tarife vamale vine în urma avertismentelor lui Donald Trump că va impune taxe pentru importuri chinezeşti în valoare de 500 de miliarde de dolari, în cazul în care Beijingul va trece la represalii pentru tarifele vamale aplicate pe bunuri chinezeşti în valoare de 34 mld. dolari.

Taxele vamale impuse de Administraţia Trump asupra unor importuri din China în valoare de 34 mld. dolari  au intrat în vigoare vineri, 6 iulie 2018, iar oficiali chinezi au semnalat anterior că Beijingul va lua măsuri de retorsiune, astfel că există şansele declanşării unui război comercial între primele două cele mai mari economii ale lumii. Preşedintele Donald Trump a promis că războaiele comerciale ”sunt uşor de câştigat”. Dar analiştii se tem că din măsurile impuse de SUA vineri împotriva Chinei, nu va beneficia nimeni. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO