Business Internaţional

Războiul comercial capătă noi dimensiuni: Franţa vrea ca UE să răspundă ferm la decizia SUA privind tarifele la importul de oţel şi aluminiu

Războiul comercial capătă noi dimensiuni: Franţa vrea...

Autor: Marian Avram, Mediafax

08.03.2018, 10:01 106

Ministrul de Externe al Franţei, Jean-Yves Le Drian, a declarat, joi, că Europa trebuie să adopte un răspuns ferm la decizia preşedintelui american Donald Trump de a impune tarife suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu, informează site-ul agenţiei Reuters.

”Europa trebuie să îşi arate puterea. Trebuie să răspundem cu fermitate”, a declarat Le Drian.

Şi ministrul german al Economiei, Brigitte Zypries, a afirmat, joi, că Uniunea Europeană trebuie să adopte un răspuns la anunţul preşedintelui american cu privire la tarifele la importurile de oţel şi aluminiu.

”Trebuie să reacţionăm şi cred că trebuie să ne adresăm Organizaţiei Mondiale a Comerţului”, a declarat ministrul german al Economiei.

Donald Trump a anunţat în urmă cu o săptămână că Statele Unite vor impune tarife suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu.

Liderul de la Casa Albă a anunţat tarife mai mari cu 25% la importurile de oţel şi de 10% la cele de aluminiu. Deocamdată, nu este clar dacă aceste taxe vor fi valabile la toate importurile de oţel şi aluminiu ori doar la cele din anumite ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO