Business Internaţional

Războiul din toate părţile împotriva şefului Uber îşi spune cuvântul: Travis Kalanick îşi ia concediu pe o perioadă nedeterminată

Războiul din toate părţile împotriva şefului Uber...

Autor: Ştefan Stan

14.06.2017, 11:37 1139

Şeful Uber, Travis Kalanick, a anunţat că îşi va lua concediu pe o perioadă nedeterminată, în condiţiile în care compania a făcut public un raport îngrijorător legat de cultura la locul de muncă, prin care ar fi cerut relocarea şi revizuirea lui Kalanick şi a responsabilităţilor acestuia. 

”Am nevoie de nişte timp liber pentru a-mi plânge mama, pe care am îngropat-o vineri, pentru a reflecta, pentru a lucra la mine şi a mă focaliza pe construirea unei echipe de talie mondială”, a spus Kalanick într-un email către echipa sa, făcând referire la tragicul accident prin care mama sa şi-a pierdut viaţa luna trecută. ”Dacă vom face Uber 2.0 să funcţioneze, trebuie de asemenea să lucrez şi să construiesc Travis 2.0, pentru a ajunge liderul pe care compania îl merită şi de care are nevoie”, a spus el. 

Decizia lui Kalanick de a părăsi compania pe o perioadă nedeterminată vine într-un moment de agitaţie mare pentru firmă. Duminică, bordul director a votat anonim să adopte recomandările de revizuire a locului de muncă, făcute de fostul procuror general al Statelor Unite, Eric Holder. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO