Business Internaţional

Reacţia Statelor Unite după atacul asupra Siriei. Secretarul de stat Rex Tillerson: Rusia a eşuat să implementeze acordul din 2013 de a distruge armele chimice din Siria

Reacţia Statelor Unite după atacul asupra Siriei....

Autor: Olimpia Nicolae

07.04.2017, 08:33 332

”În mod clar Rusia a eşuat să implementeze angajamentele sale din 2013, aşa că ori Rusia a fost complice, ori nu a fost competentă în abilitatea sa (de a duce angajamentul său, not. red.) la bun sfârşit”, a afirmat secretarul american de Stat.

Damascul a căzut de acord în 2013 să ofere spre distrugere armele sale chimice comunităţii internaţionale, în contextul unui acord dintre Moscova şi Washington. Acordul a fost confirmat de rezoluţia Consiliului Naţional de Securitate ONU, care a avertizat că vor fi luate măsuri în cazul în care vor fi folosite arme chimice în Siria.

Cel puţin 50 de rachete de crozieră Tomahawk au fost lansate de Armata SUA asupra unei baze militare a forţelor guvernamentale siriene, în provincia Homs din vestul Siriei. Serviciile secrete americane sunt de părere că baza aeriană Shayrat, ce fost vizată de atacul american, ar fi fost cea care a întreprins atacurile chimice din data de 4 aprilie.

Preşedintele american, Donald Trump, a confirmat faptul că a emis ordinul de lansare a atacului asupra bazei aeriene siriene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO