Business Internaţional

Reacţie fulger a Phenianului după declaraţia de ”război” de ieri. Coreea de Nord a început să se înarmeze

Reacţie fulger a Phenianului după declaraţia de...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

26.09.2017, 06:56 37284

Regimul de la Phenian a dislocat mai multe avioane de vânătoare şi a întărit apărarea antiaeriană în zona de est a Coreei de Nord după ce SUA au trimis, sâmbătă, bombardiere în apropierea coastelor nord-coreene, informează agenţia de ştiri sud-coreeană Yonhap, citând serviciul de spionaj de la Seul.

Statele Unite par să fi divulgat în mod intenţionat ruta de zbor a bombardierelor pentru că forţele regimului nord-coreean nu par să fi detectat aeronavele americane întrucât nu a existat nicio reacţie militară imediată din partea Phenianului, se mai afirmă în materialul publicat de Yonhap.

Regimul de la Phenian, condus de Kim Jong-Un, a acuzat, luni seară, Administraţia Donald Trump că "a declarat război" Coreei de Nord, argumentând că are dreptul de a doborî bombardiere trimise de Statele Unite. Bombardiere americane s-au apropiat, sâmbătă, de coastele de est ale Coreei de Nord, într-o demonstraţie de forţă a Administraţiei Donald Trump.

Acuzaţiile că Statele Unite ar fi "declarat război" împotriva Coreei de Nord sunt "absurde", a reacţionat luni seară Casa Albă, în timp ce Departamentul american al Apărării a somat regimul de la Phenian să înceteze "acţiunile provocatoare".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO