Business Internaţional

Reduceri de personal în telecom: 5.000 de oameni pot rămâne fără loc de muncă după o tranzacţie a Vodafone în India. Sectorul poate pierde până la 90.000 de angajaţi în 2018

Reduceri de personal în telecom: 5.000 de oameni pot...

Autor: Alex Ciutacu

29.04.2018, 12:55 1658

Discuţiile cu privire la o posibilă fuziune între giganţii telecom Vodafone India şi Idea Cellular, care ar putea genera cea mai mare companie de telefonie mobilă din India, ar putea duce la 5.000 de concedieri, potrivit Financial Express.

Concedierile din sectorul telecom s-ar putea dubla anul acesta faţă de anul trecut, încât piaţa de fuziuni şi achiziţii este mai efervescentă ca niciodată. Giganţii care s-ar putea forma în urma negocierilor ar însemna o piaţă cu mai puţini actori şi mai puţine locuri de muncă.

În ultimele 12-18 luni, numărul de jucători din sectorul telecom a scăzut, ceea ce a generat reduceri masive de personal în India. Potrivit unui studiu realizat de firma de recrutare CIEL HR, aproximativ 80.000-90.000 de oameni şi-ar putea pierde locul de muncă în următoarele două-trei trimestre, în comparaţie cu 40.000 pentru tot anul 2017.

Negocierile în curs dintre giganţii Vodafone India şi Idea Cellular, care ar putea da naştere celei mai mari companii de telecom din piaţa indiană, ar putea duce la 5.000 de concedieri.

De asemenea, angajaţii Telenor India şi Tata Teleservices ar putea fi concediaţi în masă, încât compania Bharti Airtel le preia pe amândouă.

Un purtător de cuvânt al Vodafone India a desfiinţat raportul, susţinând că sunt doar speculaţii şi că fuziunea celor două companii va fi chiar benefică pentru angajaţi.

Cu toate acestea, Mahesh Uppal, director al firmei de consultanţă din domeniul telecom, ComFirst, crede că reducerile de personal sunt inevitabile în condiţiile actuale de piaţă. Industria este sub o presiune foarte mare, iar locurile de muncă vor fi reduse atunci când companiile vor fuziona, a adăugat Uppal.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO