Business Internaţional

Reduceri de personal: Nokia plănuieşte să concedieze până la 500 de oameni

Reduceri de personal: Nokia plănuieşte să concedieze...

Autor: Alex Ciutacu

03.03.2018, 14:35 15722

Nokia plănuieşte să concedieze până la 500 de oameni în Finlanda, în încercarea de a menţine costurile la un nivel cât mai redus, potrivit Computer Weekly.

Concedierile vor afecta până la 350 de angajaţi  din funcţiile de suport tehnic şi cel puţin 75 de angajaţi din segmentul Nokia Technologies.

„Aceste măsuri sunt necesare pentru a asigura competitivitatea companiei pe termen lung”, a transmis Tommi Uitto, ofiţerul senior din subsidiara finlandeză a companiei, în cadrul unei declaraţii publice. „Condiţiile de piaţă printre furnizorii de servicii de comunicaţii au fost provocatoare anul trecut, şi aşa cum am zis şi înainte, ne aşteptăm ca piaţa să se micşoreze spre sfârşitul anului”.

Concedierile vor afecta toate birourile Nokia din Finalnda, cu excepţia fabricii din Oulu. Nokia are astăzi aproximativ 6.300 de angajaţi în ţara de origine şi peste 100.000 la nivel mondial.

Nokia a anunţat, de asemenea, că îşi reanalizează statutul business-ului digital, care face parte din Nokia Technologies.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO