Regele saudit Salman semnează acorduri de miliarde de dolari în China

17 mar 2017 Autor: Catalina Apostoiu

Regele Arabiei Saudite Salman se află într-o vizită de o lună în Asia, semnând acorduri importante de business la fiecare oprire. China vede Riadul ca pe un partener din ce în ce mai important în condiţiile în care aceasta îşi întăreşte prezenţa în Orientul Mijlociu, scrie Deutsche Welle.

Ministrul chinez adjunct al afacerilor externe Zhang Ming a declarat că acordurile de 61 miliarde de euro semnate de cele două părţi au implicat sectoare diverse, de la energie, la spaţiu. Vizita regelui saudit în China a marcat o fază crucială a turului de o lună, în şase ţări, efectuat de acesta în Asia în scopul întăririi alianţelor regionale şi dezvoltării unei strategii de creştere economică mai puţin dependentă de petrol. 

Preşedintele chinez a efectuat la rândul său o vizită în Riyadh anul trecut pentru a întări sfera de influenţă a Chinei în Orientul Mijlociu.

China a devenit cel mai mare partener comercial al Arabiei Saudite în 2015. Regatul a fost cel mai mare furnizor de petrol al Chinei timp de patru ani, însă acesta a fost înlocuit de Rusia anul trecut.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.03.2017

 
Cuvinte cheie:
china
, rege
, semnare
, miliarde
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide