Business Internaţional

Regimul de la Phenian neagă că sancţiunile ar fi motivul pentru detensionarea situaţiei în Coreea

Regimul de la Phenian neagă că sancţiunile ar fi...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

21.03.2018, 08:29 141

Regimul de la Phenian respinge că sugestiile că sancţiunile internaţionale ar fi forţat Coreea de Nord să revină la masa negocierilor şi afirmă că duce o "ofensivă a păcii", potrivit unui comunicat al agenţiei oficiale de ştiri KCNA, informează site-ul postului France 24.

Comunicatul, difuzat marţi seara, nu a menţionat direct posibilitatea unor întrevederi cu oficiali americani, însă a subliniat "dramatică atmosferă de reconciliere" cu Coreea de Sud şi "semne de schimbare" cu SUA.

Totodată, regimul de la Phenian susţine că acţiunile diplomatice iniţiate de Coreea de Nord vin de pe o poziţie de forţă, nu din slăbiciune, deşi ţara se confruntă cu o intensă presiune internaţională şi sancţiuni economice dure în legătură cu programul de înarmare nucleară.

"Ofensiva dialogului paşnic a DPRK este o expresie a încrederii în sine şi a avut drept rezultat tot ceea ce era de dorit", se mai arată în comunicat, folosind numele oficial al Coreei de Nord.

Preşedintele american Donald Trump a acceptat să îl întâlnească pe liderul nord-coreean până în luna mai, ca răspuns la invitaţia Phenianului, lansată pe fondul detensionării relaţiilor între cele două Corei în perioada Jocurilor Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO