Business Internaţional

Regimul nord-coreean continuă retorica dură la adresa SUA, în ciuda apelului lui Trump pentru dialog

Regimul nord-coreean continuă retorica dură la adresa...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

08.01.2018, 13:59 82

Sâmbătă, Donald Trump a declarat că ar accepta o convorbire cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un, adăugând că speră ca discuţiile între Phenian şi Seul să aibă un rezultat pozitiv "nu doar în privinţa Jocurilor Olimpice".

"Forţele imperialiste conduse de către Statele Unite încalcă în mod violent suveranitatea altor ţări şi masacrează locuitori paşnici. Situaţia internaţională actuală cere răsturnarea fundamentală a unei lumi inegale, în care comploturile pentru interferenţa în afacerile interne ale altor state suverane sunt impuse de forţele reacţionare imperialiste conduse de SUA, iar principiile de bază ale relaţiilor internaţionale sunt ignorate în mod făţiş", a transmis publicaţia Rodong Sinmun, care aparţine Partidului Muncitoresc nord-coreean.

În articolul intitulat "Poziţia hotărâtă a Coreei de Nord privind politica externă", publicaţia oficială a Coreei de Nord menţionează că "ordinea internaţională inegală condusă de Statele Unite este acum zdruncinată de către republica noastră, care a apărut ca o nouă forţă strategică, având capacitatea să reprezinte o ameninţare nucleară reală pentru continentul american".

În privinţa recunoaşterii Ierusalimului drept capitala Israelului de către Donald Trump, regimul nord-coreean consideră că preşedintele american este "un traficant de război care distruge pacea mondială".

Seulul şi Phenianul au ajuns la un acord pentru a purta săptămâna viitoare discuţii la nivel înalt privind potenţiala participare a Coreei de Nord la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, dar şi despre modalităţi de îmbunătăţire a relaţiilor bilaterale.

Ministerul Unificării din Coreea de Sud a anunţat vineri că regimul de la Phenian a acceptat propunerea Seulului de a purta discuţii la nivel înalt pe data de 9 ianuarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO