Business Internaţional

Regina Marii Britanii deţine un imperiu imobiliar de aproape 15 miliarde de euro! Cum arată cele mai spectaculoase proprietăţi. GALERIE FOTO

Ascot racecourse

Cum arată proprietăţile Reginei Elisabeta a II-a

Autor: Alex Ciutacu

23.07.2017, 14:04 791

Luxosul hotel Savoy, castelul Lancaster, castelul Balmoral sau faimoasa Regent Street, sunt doar o parte din titlurile de proprietate pe care le deţine Regina Elisabeta a II-a, potrivit Business Insider.

Domeniul Coroanei a anunţat în luna iunie că a returnat în 2016, către Trezorerie, suma record de aproape 370 de milioane de euro. Cu toate acestea, valoarea proprietăţilor deţinute în continuare de Regină ajung la impresionanta sumă de 15 miliarde de euro.

Regina Elisabeta a II-a primeşte 25% din veniturile încasate de Domeniul Coroanei, sub forma Bursei de Suveran, pe care le foloseşte pentru a-şi finanţa acţiunile oficiale şi a-şi întreţine proprietăţile.

La proprietăţile pe care Domeniul Coroanei le deţine ca parte a unei moşteniri istorice, se adaugă cele deţinute de Regină printre care se numără unele dintre cele mai importante hoteluri, castele şi portofolii de energii offshore în valoare de peste 1 miliard de euro.

Lista începe cu un domeniu de aproape 18.000 de hectare numit Ducatul de Lancaster din care face parte şi Hotelul Savoy, care atinge culmile eleganţei.

Ducatul de Lancaster cuprinde o serie de clădiri istorice precum Castelul Lancaster din Lancashire şi Castelul Pickering din Yorkshire. Ducatul livrează anual un venit de aproximativ 20 de milioane de euro care sunt înregistraţi în conturile monarhiei.

Sandringham House din Norfolk, care se întinde pe o suprafaţă de 8.000 de hectare, este o altă reşedinţă privată a Reginei. Aceasta a fost achiziţionată iniţial de Regina Victoria în 1862.

Castelul Balmoral din Aberdeenshire este un domeniu care cuprinde 20.000 de hectare şi este o proprietate privată a monarhiei din Marea Britanie din 1852 şi serveşte drept locuinţă pe timp de vară pentru Regina Elisabeta a II-a.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO