Business Internaţional

Relaţiile dintre Moscova şi Washington se prăbuşesc: Rusia a cerut SUA reducerea personalului diplomatic şi va confisca unele proprietăţi diplomatice, ca răspuns la sancţiunile dictate de americani

Relaţiile dintre Moscova şi Washington se prăbuşesc:...

Autor: Andrei Ionascu

28.07.2017, 12:54 2299

Potrivit ministerului rus de Externe, personalul din misiunile diplomatice şi consulare ale SUA a fost redus la 455 de persoane, pentru a fi la acelaşi nivel cu personalul ambasadei Rusiei la Washington.

În plus, autorităţile ruse vor confisca proprietăţile de vacanţă şi depozite folosite de către diplomaţi americani.

"Partea rusă suspendă de la 1 august folosirea de către ambasada SUA în Rusia a tuturor depozitelor de pe strada Dorozhnaya din Moscova şi a proprietăţii din Serebryany Bor", se arată într-un comunicat al ministerului rus de Externe.

Vineri, Senatul Statelor Unite a votat favorabil proiectul legislativ prin care vor fi impuse noi sancţiuni Rusiei, Iranului şi Coreei de Nord. Legea urmează să ajungă pe masa preşedintelui, care are dreptul de a o promulga sau de a-şi exercita dreptul de veto.

Proiectul legislativ prevede şi că preşedintele Donald Trump ar trebui să obţină aprobarea Congresului înainte de a reduce orice sancţiuni impuse Moscovei.

Noile sancţiuni împotriva Rusiei vin pe fondul investigaţiei privind ingerinţele Rusiei în campania electorală americană şi presupusele contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO