Business Internaţional

Religia în China: Retailerii online precum Amazon sau JD.com nu mai au voie să vândă Biblia, în urma ultimelor reglementări

Religia în China: Retailerii online precum Amazon sau...

Autor: Alex Ciutacu

22.04.2018, 08:00 415

Retailerii online din China au retras Biblia din vânzare, în cadrul unei restricţii impuse de Beijing, potrivit South China Morning Post.

În cadrul platformei JD.com, în urma căutărilor pentru „Biblie”, motorul de căutare nu mai afişează niciun rezultat, în timp ce în cadrul Taobao, Amazon sau Dang Dang, această decizie a dus şi la dispariţia altor publicaţii creştine, precum cărţi de poveşti sau studii religioase.

„Acest lucru probabil a început la data de 30 martie”, a transmis o sursă pentru publicaţia chineză. „Anumite magazine care o distribuiau prin intermediul platformei Taobao s-au închis permanent”.

Mutarea vine în cadrul negocierilor dintre Beijing şi Vatican pentru numirea episcopilor şi arhiepiscopilor. Sfârşitul acestor negocieri ar duce la normalizarea legăturilor dintre ele două părţi, care sunt tumultoase încă din 1951.

În timp ce Biblia a fost clasificată în China drept o publicaţie „pentru distribuţie internă” – ceea ce înseamnă că, cel puţin oficial, poate fi comercializată doar de corpurile guvernamentale chineze care supervizează bisericile – autorităţile au avut tendinţa de a se uita în altă direcţie.

„Interdicţia nu a fost subliniată cu stricteţe înainte”, a transmis Ying Fuk-tsang, director al Şcolii Divinităţii în cadrul Chung Chi College.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO