Business Internaţional

Renault creşte pe burse, după ce anunţă vânzări în creştere cu 14%

Renault creşte pe burse, după ce anunţă vânzări în...

Autor: Luiza Chiroiu

24.04.2015, 11:46 419

Indicele Stoxx Europe 600 a urcat cu 0,1%.

Indicatorul a închis şedinţa de joi în scădere cu 0,4%, în urma unor date sub aşteptările analiştilor privind industria prelucrătoare şi serviciile din zona euro din luna aprilie.

Investitorii aşteaptă vineri rezultatele întâlnirii miniştrilor de finanţe ai statelor din zona euro în lrgătură cu evoluţia situaţiei Greciei.

Premierul grec Alexis Tsipras a cerut accelerarea negocierilor cu creditorii săi, pentru a ajunge la un acord până la finalul lunii aprilie, afirmând că "cea mai mare parte a distanţei dintre cele două parţi a fost acoperită".

Acţiunile Renault au urcat cu 5%, după ce producătorul auto din Franţa a raportat că vânzările din primul trimestru au crescut cu 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Titlurile Suez Environnement au avansat cu 1,8%, după ce compania franceză de utilităţi a anunţat că profitul din primul trimestru a crescut cu 16%.

Pe marile burse europene, indicele FTSE 100 (Londra) a urcat cu 0,3%, CAC 40 (Paris), 0,4%, iar DAX (Frankfurt), cu 0,1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO