Business Internaţional

Renault-Nissan creează un nou joint venture în China cu Dongfeng Motor pentru maşini electrice

Renault-Nissan creează un nou joint venture în China cu...

Autor: Catalina Apostoiu

30.08.2017, 00:00 411

Nissan Motor şi partenerul său Renault au anunţat crearea unui nou joint venture în China împreună cu Dongfeng Motor Group pentru construirea de autovehicule electrice, aceştia alăturându-se astfel unei serii de producători auto din întreaga lume care plănuiesc să fabrice astfel de autovehicule în China, potrivit CNBC.

Ford Motor a anunţat la începutul acestei luni că analizează crearea unui joint venture împreună cu producătorul auto Anhui Zotye Automobile pentru construirea de autovehicule electrice în China sub un nou brand.

Tesla, Daimler şi GM au anunţat deja planuri de fabricare de autovehicule electrice în China, ţară care vrea ca autovehiculele electrice şi hibride să reprezinte cel puţin o cincime din vânzările auto locale până în anul 2025.

Noul joint venture, cu numele eGT New Energy Automotive, va fi deţinut în proporţie de 25% de Nissan şi Renault, iar Dongfeng va deţine restul de 50% din acţiuni. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO