Business Internaţional

Retailerii au motive să tremure: Amazon va avea o cotă de piaţă de 50% în zona de retail american online până la sfârşitul anului

Retailerii au motive să tremure: Amazon va avea o cotă...

Autor: Răzvan Botea

21.07.2018, 10:02 203

Asta înseamnă că Amazon va deţine jumătate din piaţa de comerţ online americană până la sfârşitul lui 2018. Compania a finalizat anul 2017 cu o cotă de piaţă de 44%.

Pe locul al doilea se află eBay şi este de aşteptat ca până la finele anului acesta să ajungă la o cotă de piaţă de 6,6% din comerţul online american. Apple va fi pe locul al treilea cu 3,9% cotă de piaţă, în timp ce Walmart va deţine 3,7% din comerţul online, potrivit studiului.

De notat mai este faptul că piaţa pe care o acoperă Amazon este în plină expansiune, aceasta referindu-se şi la tranzacţiile care sunt făcute printr-o a treia entitate, în locul achiziţiei directe de la Amazon. Vânzările prin această metodă vor fi mai mult decât duble faţă de cele care sunt efectuate direct de Amazon, mai spune eMarketer.

Vârful de lance pentru vânzările Amazon este segmentul de îmbrăcăminte şi accesorii, despre care se previzionează că vor reprezenta mai mult de 15% din vânzările totale. Categoria aceasta a generat vânzări mai mari cu 38% de la finalul anului 2017.

Următoarele categorii de produse cele mai vândute de Amazon sunt cărţile, muzica şi zona de video, urmate de mobilă şi accesorii pentru casă şi jucării.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO