Business Internaţional

Retailul clasic nu moare: Walmart este prima companie americană care înregistrează vânzări anuale de 500 de miliarde de dolari

Retailul clasic nu moare: Walmart este prima companie...

Autor: Alex Ciutacu

23.05.2018, 08:00 198

Walmart conduce topul Fortune 500, realizat în fiecare an de publicaţia Fortune pentru a clasa cele mai mari corporaţii din Statele Unite. Este a 14-a oară când retailerul este pe primul loc şi a şasea oară consecutiv, potrivit USA Today.

Giantul a devenit anul trecut prima compania din istoria SUA care a înregistrat vânzări de 500 de miliarde de dolari, potrivit Fortune.

Alte surprize în topul Fortune 500 sunt reprezentate de ExxonMobil, situată pe locul doi, şi gigantul Amazon care a intrat pentru prima dată în istorie în top 10.

Walmart este un jucător activ pe piaţa de fuziuni şi achiziţii, anunţând luna aceasta o tranzacţie gigant cu retailerul Sainsbury.

Retailerul Sainsbury a confirmat că intenţionează să cumpere Asda de la Walmart într-o tranzacţie de 7 miliarde de lire (10 miliarde dolari), care ar transforma industria de supermarketuri din Marea Britanie.

 Sainsbury va plati Walmart 2,98 mld. lire sterline în numerar şi 4,3 miliarde de lire sterline în acţiuni, a anunţat compania britanică luni, iar, conform acordului, Walmart ar obţine o participaţie de 42% în entitatea rezultată în urma fuziunii, relatează Bloomberg. 

Fuziunea dintre Sainsbury - cu o valoare de piaţă de peste 8 miliarde de dolari - şi Asda ar genera un retailer capabil să rivalizeze sau chiar să depăşească Tesco în cota de piaţă. Tesco are cu aproximativ 2.800 de magazine, aproape 350.000 de angajaţi şi vânzări de 50 miliarde de lire sterline.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO